Přehlídky sýrů 2018

Michal PospíšilAktuality

Letošní tradiční výukové přehlídky, které se konaly 5. 12. 2018, byly obeslány celkem 133 vzorky sýrů od 18 sýrařských společností v České republice. Potěšil nás široký sortiment a kvalita vyráběných sýrů, registrovali jsme celou řadu nových výrobků s vysokou přidanou hodnotou získanou náročným zpracováním a různými finálními úpravami včetně použití nových graficky i technicky velmi vydařených obalů. Vzorky sýrů byly předloženy k posouzení žákovským hodnotitelským komisím a …

Přípravný kurz pro přijímací zkoušky na střední školu

Michal PospíšilAktuality

Naše škola v letošním roce opět organizuje přípravný kurz pro přijímací testy na střední školy. Termíny jednotlivých setkání jsou tyto: 23.1., 30. 1., 6. 2., 13. 2., 20. 2., 6.3., 13.3., 20.3., 27. 3, 3. 4.2019, vždy od 14.20 do 16.00 hodin v učebně U1. Do kurzu je možné se přihlásit i tehdy, pokud nebudete podávat přihlášku na naši školu.  V kurzu …

Dny otevřených dveří a účast školy na přehlídkách středních škol

Michal PospíšilAktuality

Vážení rodiče, Vážení uchazeči o studium, ředitelství školy sděluje uchazečům o studium maturitních oborů vzdělávání, zájemcům o vyšší odborné vzdělávání i uchazečům o studium bakalářského studijního programu, že dny otevřených dveří pro školní rok 2018/2019 budou: 9. a 10. listopadu 2018 7. a 8. prosince 2018 11. a 12. ledna 2019 8. a 9. února 2019 Škola bude otevřena v pátek od 12.00 …

Excelence středních škol 2018

Michal PospíšilAktuality, Úřední deska

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy vyhlašuje na základě ustanovení § 171 odst. 2 zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon), ve znění pozdějších předpisů a v návaznosti na Strategii vzdělávací politiky do roku 2020 a v souladu s Koncepcí podpory rozvoje nadání a péče o nadané na období let 2014 – 2020 rozvojový program …

Podpora odborného vzdělávání – 2018/2019

Vedení školyAktuality, Úřední deska

Vyšší odborná škola potravinářská a Střední průmyslová škola mlékárenská čerpá pro školní rok 2018/2019 účelově vázanou dotaci v souladu s výzvou MŠMT: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy vyhlašuje pro školní rok 2018/2019 rozvojový program Podpora odborného vzdělávání Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy, (dále jen „ministerstvo„) vyhlašuje v souladu s § 171odst. 2 zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, …

Schválený rozpočet školy 2018 a výhled 2019-2020

Vedení školyÚřední deska

Na základě novely zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů ve znění zákona č. 24/2017 Sb. a zákona č. 23/2017 Sb., o pravidlech rozpočtové odpovědnosti, zveřejňuje ředitelství školy rozpočet na rok 2018 a střednědobý výhled rozpočtů na roky 2019 a 2020. Tento dokument byl schválen RZK dne 18. 12. 2017 a naleznete jej ZDE.

Výsledková listina – 2. kolo přijímacího řízení 2018/2019 SOŠ

Vedení školyAktuality

Ředitelství školy sděluje uchazečům o studium maturitních oborů, že výsledková listina 2. kola přijímacího řízení pro školní rok 2018/2019 je uložena zde (*.pdf 240 kB). Zápisové lístky je možné odevzdávat po dobu 10 pracovních dnů na sekretariátu školy nebo je zaslat poštou. Podrobné informace k odevzdávání zápisových lístků naleznete zde (*. pdf 350 kB) Kód uchazeče naleznete v pravém horním rohu pozvánky k přijímacím zkouškám. V případě …

Povinné informace

Vedení školyÚřední deska

Název školy: Vyšší odborná škola potravinářská a Střední průmyslová škola mlékárenská Kroměříž Sídlo školy: Štěchovice 4176, 767 54 Kroměříž Kontaktní údaje: tel., fax: 573 334 936, e-mail: pospisil@potravinarska-skola.cz, www stránky: www.potravinarska-skola.cz. ID datové schránky: 5aju4c3 Charakteristika školy: střední a vyšší odborná škola profilovaná do oblasti potravinářské technologie a kontroly potravin poskytuje střední odborné studium (maturita) vyšší odborné studium (absolutorium s přiznáním titulu diplomovaný specialista „DiS.“) …

Den Zlínského kraje

Vedení školyAktuality

V sobotu 23. září se naše škola zúčastnila společně s dalšími středními školami Dne Zlínského kraje. Vzhledem k specifickému zaměření naší školy jsme pro návštěvníky připravili ukázku výroby přírodních sýrů, přípravu smetanové zmrzliny a vybraných druhů cukrovinek. Žáci školy zájemcům umožnili otestovat schopnost senzorického hodnocení potravin základními testy, a předváděli základní dovednosti mikroskopických technik. Velké uznání si vysloužily výrobky školních …