V sobotu 23. září se naše škola zúčastnila společně s dalšími středními školami Dne Zlínského kraje.
Vzhledem k specifickému zaměření naší školy jsme pro návštěvníky připravili ukázku výroby přírodních sýrů, přípravu smetanové zmrzliny a vybraných druhů cukrovinek. Žáci školy zájemcům umožnili otestovat schopnost senzorického hodnocení potravin základními testy, a předváděli základní dovednosti mikroskopických technik. Velké uznání si vysloužily výrobky školních dílen – sýr ementálského typu zrající šest měsíců, tylžský sýr po třech měsících zrání, čerstvý smetanový sýr a školní specialita – tavený sýrový dort s Nivou a vlašskými ořechy.
Přestože akci nepřálo počasí, jsme rádi, že jsme se mohli prezentovat na veřejnosti velmi širokým záběrem činnosti naší školy, uvést na pravou míru některé mýty o mléku a mléčných výrobcích a zájemcům nabídnout i možnost získat profesní kvalifikaci.