Image

Zeptej se přímo studentů!

Jaké je to studovat na potravinářské škole v Kroměříži? Zeptej se těch nejpovolanějších - současných studentů a absolventů. Napřímo a bez přetvářky, přes Instagram!
Chci se zeptat
Image


Image

Jak to funguje?

  • Každý den spravuje školní IG jeden z našich studentů

    Každý den jiný student.

  • Běž na náš profil a napiš libovolný dotaz

    Kdykoli. Záleží jen na tobě.

  • Odpovíme ti jakmile to bude možné

    Reální lidé. Reálné příběhy. Bez přetvářky.


Napiš nám dotaz

Kdo odpoví na tvé otázky?

Image

Tereza Řihošková

Technologie potravin, 1. ročník
Tereza je studentkou 1. ročníku oboru Technologie potravin. Je ve škole teprve krátce, má ji však ráda. Doslova nám napsala "Na této škole panuje rodinná atmosféra. Cítím se tu bezpečně."
Image

Adéla Denková

Technologie potravin, 1. ročník
Adélu moc baví chemie a biologie. Je ráda, že se na praxi naučí vyrábět jak domácí sýry tak i jiné potravinářské výrobky. A co vzkazuje uchazečům? "Věř mi, bude tě to ve škole bavit".
Image

Matěj Šuhej

Technologie potravin, 1. ročník
Matěj chodí do 1. ročníku oboru Technologie potravin. Na naši školu se přihlásil, protože má rád chemii a zaujalo jej, že škola vlastní malou výrobnu potravin.
Image

Petra Jurečková

Technologie potravin, 2. ročník
Petra se do školy přihlásila, protože chce poznávat potraviny z jiného pohledu. Škola ji baví, oceňuje rodinné prostředí, přístup pedagogů, ale také bezvadné odborné vybavení školy.
Image

Radan Pančocha

Technologie potravin, 2. ročník
Radan si zvolil Technologii potravin, protože má široké uplatnění. Nejraději má na škole skvělý kolektiv, úžasné učitele a super zázemí pro praktickou výuku.
Image

Veronika Pišťáčková

Analýza potravin, 1. ročník
Veronika si vybrala Analýzu potravin kvůli možnostem uplatnění a možnosti pokračovat po maturitě studiem na VOŠce. Škola samotná ji zaujala také svým vybavením a přívětivým přístupem.

Jak to u nás vypadá?

Podívej se na krátkou prohlídku naši školou

Tento rok je to komplikovanější než obvykle, proto jsme pro uchazeče připravili krátkou on-line prohlídku místo dne otevřených dveří.

Co si můžeš prohlédnout?


  • laboratoře chemie
  • laboratoře biologie
  • laboratoř instrumentálních metod
  • školní mini pivovar a výrobnu uzenin
  • školní mlékárenský poloprovoz
Image

Na co se nás ptáte nejčastěji?

Jak je to s ubytováním?

  • Domov mládeže je asi minutu klidné chůze od školy.
  • Součástí je tělocvična, posilovna a herna stolního tenisu.
  • Máme dvou i třílůžkové pokoje s vlastním sociálním zařízením.
  • Domov mládeže má také společenské místnosti s televizí a připojením k internetu, hudebny s klavíry, studovnu, knihovnu, filmový klub, výtvarnou a keramickou dílnu.
  • Měsíční poplatek za ubytování je 1350 Kč.

A co stravování?

  • Školní jídelna je přímo v budově domova mládeže kousek od školy.
  • Pro ubytované je zajištěno celodenní stravování.
  • Každý den vaříme přibližně 500 jídel, na výběr je ze 2 druhů.
  • Snídaně, oběd a večeře stojí dohromady 86 Kč.
  • Naše jídelna patří mezi mezi nejlepší školní jídelny ve Zlínském kraji.

Budu mít nějakou praxi?

  • Laboratoře se brzy stanou pevnou součástí tvého rozvrhu. A když zrovna nejsme tam, chodíme do školní mini výrobny potravin.
  • Před covidem jsme jezdili často na různé exkurze a chceme v tom pokračovat.
  • Vyšší ročníky mají praxe přímo v provozu, třeba v podniku OLMA, která nabízí stipendum 78 000 Kč.

A co vybavení školy?

  • Vybavení máme skvělé. Pravidelně budeš navštěvovat laboratoře chemie a biologie, odborné učebny či školní "poloprovoz" - naši malou výrobnu sýrů, uzenin či pečiva. Co si vyrobíme, to i sníme.
  • Nově jsme koupili školní pivovar a chystáme i další novinky. Podívej se na video prohlídku, spousta věcí tam jde vidět.

Máte nějakou zahraniční spolupráci?

  • Ano, nedávno jsme obnovili spolupráci s podobně zaměřenou školou ve Francii. Přečti si zážitky našich studentů.
  • Chystáme i další spolupráce se zahraničím. Měli jsme také jet na výlet do sýrárny v Itálii, ale vše přerušil covid. Snad bude brzy epidemie pryč.

Jak je to letos s přijímačkama?

  • Na naši školu se dělají klasické testy z matiky a českého jazyka od CERMATu.
  • Pokud bude ale uchazečů málo, promine ředitel testy a nahradí jej motivačním pohovorem. Dáme ti vědět nejpozději do 8. března.

Ještě nemáš jasno?

Zjisti více o oborech

Nezáleží na tom, jestli se rozhodneš studovat Analýzu potravin nebo Technologii potravin – oba obory ti zajistí prestižní uplatnění a dobře připraví na vysokou školu.

Více o oborech
Absolvent školy Vojtěch Petržela

Stále máš otázky?

Zeptej se přímo ředitele, nebo si domluv prohlídku školy

Absolvent školy Vojtěch Petržela

Ing. Mgr. Michal Pospíšil
ředitel školy
+420 724 205 316
pospisil@vospaspsm.cz

Zůstaňme v kontaktu!