Potravinářská škola otevírá dvě třídy díky rekordnímu zájmu. Zbývají poslední místa

Vedení školy Aktuality

Potravinářská škola v Kroměříži díky rekordnímu zájmu o studium otevírá v září dvě paralelní třídy. Zbývá několik posledních volných míst, škola proto vypsala druhé kolo přijímacího řízení. Zájemci se mohou hlásit do 25. 8. 2020.

Škola v Kroměříži má za sebou úspěšný školní rok – na podzim odstartovaly první výměnné pobyty s partnerskou školou ve Francii, podařilo se zrekonstruovat školní poloprovoz, ve kterém probíhají praxe, škola získala nebývalý mediální zájem díky podpoře pracovníků v první linii během koronaviru, a závěr školního roku byl korunován rekordním zájmem o studium ze strany uchazečů.

Škola proto bude vůbec poprvé otevírat dvě třídy v prvním ročníku, ve kterých zbývá několik posledních volných míst. “Pokud přemýšlíte nad studiem Analýzy nebo Technologie potravin, máte mimořádnou příležitost. Původně jsme s tím vůbec nepočítali, ale zájem o školu byl tak velký, že jsme museli otevřít další třídu, a díky tomu máme pár míst navíc,” říká k situaci ředitel Michal Pospíšil. “Pouštíme se do nové éry a byli bychom rádi, kdybyste u toho byli s námi,” doplnil ředitel.

Škola umístěná hned vedle mlékárny Kromilk vstoupila do povědomí mnoha lidí z okolí zejména coby menší škola rodinného typu. O studenty se stará malý, ale vysoce kvalifikovaný tým, díky čemuž studenti získávají potřebnou praxi už během studia: ať už je to ve školním závodě nebo u smluvních partnerů, třeba italské rodiny Brazzale. Díky novému stipendijnímu programu mohou studenti na praxích navíc získat téměř 80 000 Kč.

Škola také neustále inovuje své vybavení. Po rekonstrukci školního poloprovozu se nově pouští i do pivovarnictví. “Našim cílem je předat žákům zkušenosti z co největšího počtu různých oblasti potravinářství. Proto jsme v minulém roce zakoupili vlastní pivovar a později plánujeme i vlastní vinařství,” doplnil Pospíšil

Zájemci mohou podávat přihlášky do dvou oborů – Analýz potravin a Technologie potravin, do každého z nich škola přijme ještě 5 uchazečů. Obory spojuje důraz na chemii a biologii. Zatímco Analýza potravin je spíše zaměřená na analytické práce v laboratoři, Technologie potravin se zaměřuje na zpracovávání mléka, vaření piva nebo procesy u pečení. Proto nalezneme absolventy školy všude od certifikovaných laboratoří až po továrnu Kofoly.

Více informací k přijímacímu řízení naleznete zde, nebo volejte přímo řediteli, který vám rád zodpoví všechny otázky.

 

Ing. Mgr. Michal Pospíšil
pospisil@vospaspsm.cz
+420 724 205 316