Jak to u nás vypadá?

Doba pandemie Covid-19 je snad už konečně za námi, a tak vám již můžeme naživo ukázat naše laboratoře, malou výrobnu sýra, salámů nebo pečiva, školní pivovar ani specializované učebny.

Pokud však nestíháte navštívit naše dny otevřených dveří připravili jsme pro Vás alespoň krátkou video prohlídku naší školy. Pokud si ale chcete vše prohlédnout na vlastní oči, budeme rádi, když si rezervujte individuální prohlídku dle vašich možností.

Domluvte si individuální návštěvu

Image

Ing. Mgr. Michal Pospíšil
Ředitel školy
pospisil@potravinarska-skola.cz
+420 724 205 316

Vyber si z našich termínů


8. a 9. října

pátek 12:00 až 16:00, sobota 8:00 až 12:00
5. a 6. listopadu

pátek 12:00 až 16:00, sobota 8:00 až 12:00
3. a 4. prosince

pátek 12:00 až 16:00, sobota 8:00 až 12:00
7. a 8. ledna

pátek 12:00 až 16:00, sobota 8:00 až 12:00
18. a 19. února

pátek 12:00 až 16:00,
sobota 8:00 až 12:00

Image


Na co se můžeš těšit?

Náš Den otevřených dveří je zážitek.
  • Mrkneš se do naší minitovárny, kde si vyrobíš vlastní sýr, který si odneseš domů.
  • Víš, jak voní takový koriandr, nebo tymián? Schválně, kolik vůní tvůj nos pozná.
  • Že je citron kyselý asi tušíš. Vyzkoušej, jestli pomocí pár triků dokážeš změnit nejen jeho chuť, ale i pH.
  • Barvy určitě rozeznáš. Ale co kdybychom před tebe postavili 10 zkumavek s různými odstíny červené? Zkus rozeznat i ty nejjemnější rozdíly - potravinář to potřebuje.
  • Nahlédni na svět mikroskopem a sleduj, jak velké věci vypadají v detailu. Prozkoumej červené krvinky, ušlechtilou plíseň hermelínu, nebo droždí, které maminka používá pro ty nejlepší buchty.

Vyzkoušej virtuální prohlídku

Spolupracujeme s těmi nejlepšími

V potravinářství tě čeká skvělá kariéra!

Připrav se na ni s námi


Image

Široké uplatnění

Po škole můžeš pokračovat na vysokou školu nebo jít rovnou do praxe. Staň se technologem potravin, pracuj v laboratořích nebo si vyber jakýkoliv potravinářský obor.

Image

Špičkové vybavení

Na škole máme vybavení za miliony – od mikroskopů, speciálních lednic až po měřící přístroje a vlastní výrobnu. A všechno si to vyzkoušíš na vlastní kůži.

Image

Spojení s praxí

Přestože naprostá většina maturantů pokračuje na vysokou, nejsme gymnázium. Právě proto tvoří praxe důležitou součást výuky už od prváku.

Dej nám vědět, že přijdeš


Proč je dobré dát nám vědět předem?

Můžeš samozřejmě přijít i bez přihlášení, když nám ale dáš vědět předem, dokážeme se lépe připravit a všechno pak poběží, jako na drátkách.

Kromě toho, že přihláškou pomůžeš nám, dostane se ti něčeho na oplátku, a to emailu, který ti přistane v poště před konáním akce. Dozvíš se v něm veškeré informace ke Dnu otevřených dveří.


Nemůžeš přijít v nabízeném termínu? Domluv si individuální prohlídku!

Ing. Mgr. Michal Pospíšil

Ředitel školy
pospisil@potravinarska-skola.cz
+420 724 205 316


    Tvé jméno

    Tvůj Email

    Kolik osob celkem přijde?

    Vyber si termín.

    Máš nějaký dotaz, na který bys už teď chtěl znát odpověď?


    *Vyplněním údajů a odesláním formuláře souhlasíte s jejich zpracováním a uchováním.

    Kde se potkáme?


    Busem a po svých

    Nejsnáze se k nám dostaneš, když sedneš na autobus do Kroměříže, vystoupíš na zastávce Milíčovo náměstí a během deseti minut lehké chůze dojdeš až k nám (viz mapka).


    Pokud chceš přijet autem

    Autem ze směru od Brna i od Přerova se vydej po ulici Kojetínské. U školy je k dispozici parkoviště.


    Vyšší odborná škola potravinářská a Střední průmyslová škola mlékárenská Kroměříž
    Štěchovice 4176
    767 54 Kroměříž